"A kíváncsi ránéz valamire, és azt kérdi: "Miért?" Az alkotó megálmodik valamit, és azt kérdezi: "Miért ne?"

2012. január 26., csütörtök

Úszás

Úszótanfolyam! 
Kicsi lánykánk úszni tanul . Minden 10. alkalommal bemehetünk megnézni hogyan haladnak csemetéink. Tegnap volt a 20. és meglepődve láttam hogy az előző alkalommal deszkájába csimpaszkodó , félős leányzó már a múlté és ügyesen úszik , ugrál a vízbe. Nagyon jó az oktatójuk , nem dől be semmiféle műbalhénak, én nem tudom, félek stb dumáknak. Nagyon ügyesen és még nagyobb türelemmel oktatja a gyerekeket. Aki itt lakik a környéken azoknak ajánlom a tanfolyamot, nem kell messzire vinni a gyereket  . Bánkon a wellness szállóban van és 1000 Ft/ alkalom. Alkalmanként lehet fizetni , nem kell egyszerre több alkalmat fizetni .
És hamarosan Romhányban a Fáradt Vándor panzióban is indul tanfolyam!




2012. január 21., szombat

Öntőforma

Vannak formák amiket egyszerűbb önteni mint lekorongolni, van itthon /ugyan mi nincs :-)/ strucctojásom, gondoltam ezen kipróbálom az öntőforma készítést. Ez egy egyszerű forma elsőre . Na kíváncsi leszek mi sül ki belőle.Ezek az öntőformák  2 vagy több részből álló gipsz formák amik illeszkednek , híg agyagot kell bele önteni és benne hagyni egy ideig majd a felesleges agyagot kiönteni belőle. A gipsz elszívja a felesleges vizet így kialakul egy réteg benne ami megadja az öntendő tárgy falvastagságát.
Párom csinált nekem hozzá egy keretet amibe agyagot tettem
Szépen elsimogattam , csináltam mélyedéseket amin illeszkedni fog a két rész.
Majd felöntöttük gipszel .
Na és holnap kiderül mi is lesz belőle . Folyt köv.
A párom is gyurmákolt egy kicsit :-) Első darabok , szerintem egész jók elsőre.

A gipsz szépen megkötött , lekerült a keret róla

Megfordítottam és elkezdtem leszedni róla az agyagot , a tojás már megvan!
És teljesen leszedve, na az látszik, hogy amit én simának láttam az közel sem volt az :-)
Most jól bekenem szappannal , visszakerül a keret és a másik fele is megkapja a gipszréteget.

Szépen megkötött a gipsz, levettem a keretet , és találtam egy egybenőtt gipszkockát :-)
Egy kis farigcsálás és noszogatás után szerencsére szépen szétjött.

Feltettem őket a cserépkályha tetejére száradni , hisz csak teljesen száraz gipszbe fogok tudni önteni. Még lukat is kell fúrni bele amin be majd kiöntöm az öntőföldet belőle. Mivel ez egy teljes forma és nincs szája meg ilyesmi így minél kisebb lukkal szeretném megúszni . Az öntést még majd szeretném megmutatni de azt hiszem már egy új bejegyzésben mert ez így is hosszúra sikeredet.





2012. január 17., kedd

Kézműves vásár

Március 3-4.-én ismét megrendezésre kerül a Petőfi csarnokban a Kézműves Kiállítás és Vásár , régebben én is rendszeres résztvevője voltam a rendezvénynek , és most egy kis kihagyás után ismét ott leszek én is. Itt található pár kép a régebbi  standomról.
Készülök kézműves foglalkozással is , ha meglesznek mutatom a mintadarabokat!
Szeretettel várok mindenkit !




  2012. március 3-4-án
XVI. Kézműves és Kreatív Kiállítás és Vásár
a
Petőfi Csarnokban
(1146 Zichy Mihály út 14. Tel: 06-1-363-3730)

szombaton és vasárnap: 10 - 18 óráig

A Kézműves és Kreatív Kiállítás és Vásár rendezvényei igazi családi szórakozást kínálnak a Petőfi Csarnokban. A programon közel száz kézműves kínálja igényes portékáját, a több ezer ide látogató érdeklődőnek. Ezen a rendezvényen nem csak vásárolni lehet, hisz a kézművesek egész nap bemutatókat, foglalkozásokat tartanak, és segítségükkel, irányításukkal felnőttek, gyerekek, profik és amatőrök egyaránt kipróbálhatják, esetleg elsajátíthatják a különböző technikákat.

A rendezvényen, már megszokottan, megtalálhatóak lesznek mind a
hagyományos népművészet (bőrműves, hangszerkészítő, kosárfonó, keramikus, nemezkészítő, papírmerítő, faműves, gyertyaöntő stb.),
mind a
modern kézműves technika (üvegfestés, szalvétatechnika, gyöngyfűzés, tűzzománc, foltvarrás, ékszerkészítés, selyemfestés, természetes alapanyagból készült használati és dísztárgyak stb.)
képviselői is.

A kiállítás vásárral egybekötött, így lehetőség van a késztermékek, valamint az
alapanyagok megvásárlására.

A kicsik és a mamák kényelméről a rendezvény alatt térítésmentes játszóház gondoskodik.

Belépő:
felnőtt: 600.-Ft
gyermek (6 éves kortól), nyugdíjas: 400.-Ft
családi: 1200.-Ft

 

2012. január 6., péntek

Évkezdés

Sikeres évzárás után itt az ideje elindítani az újat.
Szappanozok gőzerővel, hogy feltöltsem az erősen megfogyatkozott készletet.  A maradék időben pedig pakolászom a műhelyem. Annyi kacat gyűlt már össze hogy nem halogathatom tovább a szortírozást és pakolást. A párom csinált nekem a műhelyem melletti helységbe 3 jó nagy és mély polcot ami sok-sok mindent elnyel. Ha kész leszek és gyönyörű rend lesz megmutatom a műhelyemet :-)
De addig is a szappanok.
A régiek mellett készült új szappan is , vagy van ami csak új külsőt kapott.
Levendulás




Sörös szappan  egyben. Ilyen tömbökben szedem ki a szappant a formából.
 És a sörös szappan szeletelve
És avokádós, két tömböt csináltam belőle , hogy ne maradjon meg az avokádó , az egyikben a héját is beletettem a másikba pedig nem . Extra adag avokádó olajjal készült.
És most kaptam egy vacsimeghívást a páromtól ide ,  imádjuk ezt a helyet , aki teheti látogassa meg. Kalandparkjuk is van , meg állatok is , és lent van a Dunaparton és nem mellesleg nagyon jól is főznek. Egy sétára is érdemes megállni ha arrafelé jártok!