"A kíváncsi ránéz valamire, és azt kérdi: "Miért?" Az alkotó megálmodik valamit, és azt kérdezi: "Miért ne?"

2012. május 22., kedd

A mi búcsúnk





Kicsi lányunk jövő héten ballag az oviból , beszélgettük az ovó nénikkel már tavaly is , hogy jó lenne egyszer a gyerekekkel korongozni . Most úgy gondoltam hogy meghívom őket hozzánk egy egész napra mintegy a mi családunk "búcsúajándékaként" . Szerintem egy nagyon jól sikerült napon vagyunk túl ! Tízóraiztunk, agyagoztunk, nemezeltünk, dekuztunk, gyöngyöt fűztünk, íjászkodtunk , jót ebédeltünk és még az esőt is sikerült távol tartanunk. Gábor szerint ez a legjobb város, Ferike szerint pedig kár hogy nem minden nap itt van az ovi :-) Ezek szerint ők is jól érezték magukat .
Nagyon szépen köszönöm a segítséget a két anyukának és a húgomnak! 
És az ovó néniknek hogy bevállalták ezt a napot és az elmúlt 4 évet is ! Lorcsi tegnap este bújt oda hozzám , hogy énekelték a ballagós dalokat és ő sírva fakadt, és hogy sajnálja hogy elmennek.
Egy pár kép a napról


2012. május 20., vasárnap

Bodzaszörp


Felénk most kezd virágozni a bodza, ami annyit jelent , hogy mindennapi feladataim közé tartozik a szörpgyártás. A család imádja és egy nagyon jó receptem van hozzá, gondoltam megosztom itt is, mivel aki  eddig kóstolta  mindenki elkérte.
Hozzávalók egy 5 literes üveghez:
8 nagyobb bodzavirág
1 citrom karikára vágva
1 kis doboz citrompótló
0,5 kg cukor
és annyi víz ami belefér az üvegbe
A cukrot feloldom a vízben a citrompótlóval együtt, belekarikázom a citromot , beleteszem a virágot , lefedem és megy a hűtőbe egy napra.
Másnap 10 deka cukorból karamellt csinálok, feloldom vízben és hozzáöntöm a többi léhez miután kiszedem belőle a bodzavirágot és a jól kinyomkodott citromot. Szűröm , üvegekbe öntöm és megy vissza a hűtőbe , 3-4 napig elállna de nálunk ilyenre még nem volt példa :-)
És mutatom a legújabb kosztosainkat :-) Őket ma vettük Vácon a vásárban , illetve van közte két saját keltetés is + egy kisliba
Ezt a nyuszit meg Anyum hozta ma délután .


2012. május 9., szerda

Kerámiák

Kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok , de igyekszem a felszínen maradni. Vannak megrendeléseim, vásárra is készülök , és a hétvégén megy férjhez a kisebbik húgom, na és ezek mellett még a szokásos napi rutin . Régóta szerettem volna a kertbe kerámia gombát és virágot. Végre elkészült belőlük pár darab , bár nyelem még csak egy van de a párom épp gyártja hozzá a sablont :-)  Szeretem a színeket így azt hiszem szét kell még néznem mázügyben.
És szappantartók is készültek ilyen szép színekben