"A kíváncsi ránéz valamire, és azt kérdi: "Miért?" Az alkotó megálmodik valamit, és azt kérdezi: "Miért ne?"

2012. július 23., hétfő

Kemence



Kemence építésbe fogtunk! Régóta szeretnék egy igazi hagyományos kemencét amiben kenyeret is lehet sütni. Megnéztünk egy párat, az interneten is nézelődtünk , aztán vettünk egy nagy levegőt és nekifogtunk. A fenti kép a tegnap esti állapot . Nem akarok itt hosszú bejegyzést nyitni a kemenceépítésnek, csinálok neki egy külön oldalt ahol igyekszem minden fázist megmutatni és beszámolni a tapasztalatainkról. Azért egy-egy képet majd felteszem ide is ahogy haladunk.

2012. július 20., péntek

Szülinap

Ma ünneplem a 40. szülinapom. Na azt hiszem szöveget reggel írok mikor nyugi lesz körülöttem :-)
Azt hiszem mindenki elgondolkodik egy kicsit mikor egy kerek évfordulóhoz ér. Nekem is sokat járt a fejemben az elmúlt időszakban, hogy Jézusom negyven leszek. Aztán elgondolkodtam rajta , hogy mi is történt velem ez alatt az idő alatt. Van 3 igazán klassz gyermekem, egy szerető és megértő párom , úgyhogy azt hiszem nincs okom keseregni az idő múlásán. Most is megtettek mindent , hogy nekem örömet szerezzenek. A nagylányom írta nekem valamelyik nap, hogy jaj Anya 40 éves leszel , olyan kis fiatal vagy még :-) mindenki irigyel, hogy ilyen fiatal anyukám van.
Na és a legnagyobb meglepi amit kaptam a szülinapomra :-)
Nézegettem egy ideje a Torta és Karamell blogot , nagyon tetszik a blog írójának munkája , és ahogy ír egy-egy torta elkészültéről . Valamikor 14 évesen én is cukrász szerettem volna lenni de aztán másnak sajna nagyobb protekciója volt arra az egy helyre ami éppen volt a suliban. Na ha sikerült volna akkor olyan cukrász szerettem volna lenni mint az a fiatalember aki a tortámat készítette! Köszönöm neki a gyönyörű tortát! A családomnak pedig , hogy lehetett nekem is egy ilyen gyönyörűségem!

Az elmaradhatatlan rózsacsokor a páromtól :-)


2012. július 13., péntek

Kerámia


A héten összejöttünk egy páran rakuégetésre és közös alkotásra. Nagyon nincs mit mondani róla, a képek szerintem mindent elmondanak :-)







Végre volt időm ezt is elkészíteni, fogom majd mutatni a helyén is égetés és mázazás után.

Nagyon dolgozom a házszámon :-)