"A kíváncsi ránéz valamire, és azt kérdi: "Miért?" Az alkotó megálmodik valamit, és azt kérdezi: "Miért ne?"

2013. június 26., szerda

Rómát látni ....


Párom jó egy éve olyan munkalehetőséget kapott amivel megfordult több országban is, most épp olaszország, azon belül is Róma volt soron. Tudtam neki segíteni a munkában így én és a legkisebb csemete is útra keltünk vele. Autóval utaztunk , így jó hosszan élvezhettük az út szépségeit. Szlovénián keresztül mentünk, nagyon szép , tiszta rendezett helynek tűnt így átautózva rajta.
Olaszország pedig mesés, voltam már az országban de csak itt a hozzánk közelebb eső részén, most egy kicsit jobban belekóstoltunk . Egy jó hetet töltöttünk kint, javarészt munkával de azért szakítottunk időt a város felfedezésére is, mégha közel sem annyit mint szerettünk volna.
A híresebb nevezetességeket futtában láttuk ,
Piazza Navona:
Pantheon / a legfelső kép is ott készült/

 Megálltunk egy pár fotó erejéig Pinokkió boltjánál :-)


Trevi kút
Piazza Venezia

Colloseum és környéke


Fáradt vándor :-)
Az igazság szája , sajna már zárva volt, csak kerítésen keresztül tudtam fotózni .
Na és amit régóta szerettem volna látni , a Vatikán . Volt szerencsénk részt venni a kedd reggeli Magyar misén a Szent Péter bazilika alagsorában található Magyar kápolnában.
A Vatikáni múzeumba protekciósan és különleges módon jutottunk be, nem a megszokott bejáraton hanem a Vatikán zárt részén átautózva jutottunk be . Gyönyörű a Vatikán ezen része, parkkal, a kertész házával, szökőkúttal amiben teknősök élnek.






A Vatikáni múzeumot is végigjártuk , gyönyörű freskók találhatók , a Sixtus kápolna mesés lenne ha nem az őrök óbégatását kéne hallgatni, hogy gyorsabban, gyerünk tovább folyamatosan és no fotó , ez nekem nagyon illúzióromboló volt . Oké hogy sokan vannak és mindenki látni szeretné de ezzel elveszik a hely varázsát.
Mi erről a térről kezdük meg a múzeumi sétát
Raffaello termei


A Sixtus kápolnában lopva lekapott fotó

Aztán a kápolna után a kijárat felé egyszercsak egy hiperszuper gyorsétterem komplexumban találtuk magunkat, hát nekem ez sem illett ide valahogy , aztán csak megtaláltuk a ki vezető csigalépcsőt :-)
További fotók itt találhatóak : https://plus.google.com/u/0/photos/102501039960280950468/albums/5894984878664273745

3 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon klassz lehetett. Gondolom élveztétek az egészet.

Szilvi írta...

A munka részét nem annyira , de a többit nagyon :-)

Yupi írta...

Minden jóban van valami rossz is. :)